Comunicat privind sesizarea Comisiei de Evaluare a C.N.I.

18 noiembrie 2009, 10:08

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, în baza dispoziţiilor art. 3 din Legea nr. 144/2007, republicată, a sesizat, la data de 17 noiembrie 2009, Comisia de Evaluare a Consiliului Naţional de Integritate cu privire la posibila deţinere de către jurnalistul SORIN ROŞCA STĂNESCU de înscrisuri puse la dispoziţia sa de personal din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi la eventuale scurgeri de informaţii din cadrul instituţiei.

În urma publicării de către presa centrală, începând cu data de 09 noiembrie 2009, a stenogramele discuţiilor purtate de jurnaliştii SORIN ROŞCA STĂNESCU şi BOGDAN CHIRIEAC, au rezultat indicii cu privire la sustragerea de documente şi informaţii specifice Agenţiei Naţionale de Integritate, de către acelaşi personal din cadrul instituţiei împotriva căruia ANI a formulat o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de sustragere de înscrisuri, prevăzută şi pedepsită de art. 243, Cod Penal.

Agenţia Naţională de Integritate a formulat un denunţ penal la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, trimisă spre competentă soluţionare Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.), împotriva foştilor angajaţi, BURCIU FĂNEL NICOLAE şi FLUTURE CARMEN FLORENTINA, CÂMPEANU ANIŞOARA şi ANDREEA ILIE.

La data de 16 octombrie 2009, D.I.I.C.O.T. a comunicat Agenţiei Naţionale de Integritate faptul că a fost declanşată urmărirea penală faţă de BURCIU FĂNEL NICOLAE şi FLUTURE CARMEN FLORENTINA, existând indicii privind constituirea unui grup infracţional organizat, cercetările fiind în desfăşurare.

De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate solicitase anterior extinderea cercetărilor faţă de domnul RĂZVAN CODRU VRABIE, membru în Consiliul Naţional de Integritate, despre care se presupune că a determinat şi sprijinit sustragerea de către personalul Agenţiei de documente şi/sau informaţii specifice activităţii instituţiei, precum şi faţă de domnul SORIN ROŞCA STĂNESCU, care a publicat în ziarul „ZIUA” anchete bazate pe documente ce privesc activitatea A.N.I. şi despre care se presupune că i-ar fi fost puse la dispoziţie de către foşti angajaţi ai instituţiei.

În vederea stabilirii întregului comportament infracţional al foştilor salariaţi şi funcţionari publici ai Agenţiei şi pentru a nu prejudicia cercetările penale aflate în desfăşurare, Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate a dispus, la data de 17 noiembrie 2009, sesizarea Comisiei prevăzută de art. 26 din Legea nr.144/2007, republicată, în sensul verificării faptelor semnalate prin stenogramele discuţiilor purtate cu jurnaliştii SORIN ROŞCA STĂNESCU şi BOGDAN CHIRIEAC, referitoare la posibila deţinere de înscrisuri puse la dispoziţia sa de personal din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi la eventuale scurgeri de informaţii din cadrul instituţiei.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024