Comunicat privind rămânerea definitivă a actului de constatare, emis de către ANI

2 noiembrie 2009, 12:19

Agenția Națională de Integritate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, republicată, a publicat pe pagina de Internet (www.integritate.eu), la secțiunea ACTE DE CONSTATARE, actul de constatare, datat 10.09.2009, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a doamnei VLĂDOIU ILEANA, referent superior în cadrul Ministerului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Comerțului și Mediului de Afaceri.

Actul de constatare a rămas definitiv, potrivit art. 48, alin. (3) din Legea nr. 144/2007, republicată, prin necontestare, conform adresei nr. 24/12A din 13.10.2009, transmisă de Curtea de Apel București.

Potrivit art. 50 din Legea nr. 144/2007, republicată, “actul rămas definitiv, prin care se constată caracterul nejustificat al averii sau al unei părţi din aceasta ori prin care se constată conflictul de interese ori starea de incompatibilitate, se publică pe pagina de internet a Agenţiei şi se comunică, în termen de 10 zile, organelor care aplică sancţiuni disciplinare sau care dispun revocarea, destituirea ori eliberarea din funcţie, precum şi organelor fiscale competente”.

Precizăm faptul că Agenția Națională de Integritate a constatat că doamna VLĂDOIU ILEANA se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 28.05.2007, întrucât deține simultan atât funcția publică de referent superior în cadrul Ministerului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Comerțului și Mediului de Afaceri, cât și pe cea de salariat în cadrul societății comerciale Trans Vyl Car S.R.L.

Conform prevederilor legale, ”fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie sau, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

De asemenea, potrivit art. 47, alin. (3) din Legea nr. 144/2007, republicată, ”persoana eliberată sau destituită din funcţie este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică dintre cele prevăzute la art. 39, cu excepţia celor elective, pe o perioadă de până la 3 ani de la data eliberării sau destituirii din funcţia sau demnitatea publică respectivă”.

Incompatibilităţile privind demnităţile publice şi funcţiile publice sunt cele reglementate de Constituţie, de legea aplicabilă autorităţii sau instituţiei publice în care persoanele ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică îşi desfăşoară activitatea, precum şi de dispozițiile Legii nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 02 noiembrie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024